Медийният регулатор обяви, че следи внимателно ситуациятаСъветът за електронни медии (СЕМ)

...
Медийният регулатор обяви, че следи внимателно ситуациятаСъветът за електронни медии (СЕМ)
Коментари Харесай

СЕМ: Свободата на словото и журналистическия труд не бива да се поставя под заплаха

Медийният регулатор разгласи, че следи деликатно обстановката

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция относно запечатването на редакцията на в. „ Труд “. В нея се показва, че медийният регулатор следи с внимание случая. " Запечатването се прави в наличието на полицията. Съветът намира, че при уреждането на договорните връзки сред изпълнителна власт и медия следва да се съблюдава баланс, тъй че да не се слагат под опасност свободата на словото и журналистическият труд ", допълват от СЕМ, съобщи Нова. 

Припомняме, че до напрежението в редакцията на ежедневника се стигна, след като  Министерството на културата стартира процедура по запечатване на пространствата, в които работят чиновниците на медията поради неплатени наеми и режийни разноски. Една от аргументите за това са отговорности от страна на компанията, наемател на редакцията.

Според културното ведомство става въпрос за 10 забавени наема и над 100 000 лв. за консумативи, които не били платени. Според МК постройката би трябвало да бъде дадена на Института за недвижимо културно завещание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР